Espen Grjotheim

 

Espen Grjotheim har siden han var 14 år jobbet som sanger og gjort suksess overalt hvor han har vært med.  Men det var først når  Espen fikk en av hovedrollene i forestillingen ”Fire of Dance”, en tysk produksjon, at det virkelig tok av. Forestillingen reiste på turne i store deler av Europa, bl.annet Tyskland, Nederland, Østerrike, Italia, Belgia, Sverige og Norge. Etter 250 forestillinger satte Espen kursen mot London for å spille rollen som Mitch Maypole i musikalen ”Saucy Jack and the Space vixens”. Forestillingen var også på ”Fringe festivalen” i Edinburgh.
Tilbake i Norge fikk Espen rollen som Buddy Walsh i ”Blanke Messingen” på Den Nasjonale Scene i Bergen. Regien var ved Runar Borge. Forestillingen fikk Komiprisen for beste forestilling. Samtidig som Espen kastet klærne på DNS var han en av finalistene i den første sesongen av Idol på TV2, sammen med bl.annet Kurt Nilsen og Gaute Ormåsen.Videre ble det store roller i forestillinger som "Fame" og La Cage aux folles i Oslo.
I 2007 ble Espen invitert med som solist på Secret Gardens plate "Inside I'm singing", sammen med artister som Elaine Page, Tommy Köberg og Barbra Streisand. I ettertid har han vært vokalist med dem på flere turneer rundt omkring i verden. Han sang også den norske Expo-låta med Secret Garden i Shanghai. I 2011 medvirket han på deres nye plate, "Winter Poem".
De siste årene har Espen medvirket i div show, forestillinger, tv produksjoner , cd-innspillinger,og sunget på noen av de største konsertscenene i byer som Stockholm, Gøteborg, Berlin, Hamburg, Munchen, Wien, Saltzburg, Amsterdam, Rotterdam, Warschawa, Kiev, Edinburgh, Beijing , Shanghai og Seoul.Han har også hatt hovedroller i noen av Norges største musikalsatsinger gjennom tidene, bl.annet "Mamma Mia" og "We Will Rock You", begge på Folketeateret i Oslo.